Home Plastenici i staklenici

Plastenici i staklenici

 

Poduzeće Euro Brod je počelo s radom upravo sa plastenicima.

 

Nakon dvadesetogodišnjeg iskustva u uvozu, proizvodnji i montaži plastenika možemo slobodno reći da nam se možete obratiti sa punim povjerenjem i da ćemo ispuniti vaša očekivanja ako se želite baviti plasteničkom proizvodnjom.

 

Do sada smo diljem Hrvatske izgradili više tisuća četvornih metara plastenika, različitih dimenzija i namjena. Nekoliko tisuća smo isporučili u Srbiju te Bosnu i Hercegovinu.

Euro Brod danas proizvodi uglavnom tunelske plastenike različitih dimenzija.

Standardne dimenzije tunelskih plastenika pod nazivom EUROPLAST – EP:


TIP PLASTENIKA

ŠIRINA

VISINA

DUŽINA

POKROV FOLIJA

VENTILACIJA

VRATA

EP 500

5 m

3,30

DO 100m

DUPLA – JEDNOS.

BOČNA

1 ILI 2

EP 600

6 m

3,30

DO 100m

DUPLA – JEDNOS.

BOČNA

1 ILI 2

EP 700

7 m

4,00

DO 100m

DUPLA – JEDNOS.

BOČNA

1 ILI 2

EP 800

8 m

4,50

DO 100m

DUPLA – JEDNOS.

BOČNA i ,ili KROVNA

1 ILI 2

EP 960

9,60 m

4,50

DO 100m

DUPLA – JEDNOS.

BOČNA i, ili KROVNA

1 ILI 2


Naravno da su moguće i druge dimenzije ovisno o zahtjevu kupca.

 

Osim tunelskih plastenika možemo i isporučiti i višebrodne plastenike.

 

Svi plastenici su izrađeni od kvalitetnih galvaniziranih (pocinčanih) cijevi debljine 1,5 mm ili 2,0 mm. Ukoliko se radi o višebrodnim (MULTI) plastenicima koji su veoma visoki (7,5 m) cijevi su nerijetko debljine i do 4,0 mm, a dimenzije kvadratnih cijevi su i do 140 mm.

Za pokrov uvijek uporabljujemo samo najkvalitetnije folije Europskih proizvođača, trajnosti 4 ili 5 godina, debljine 180 ili 200 mikrona.

Uz plastenike, a za potrebe proizvodnje povrća i cvijeća, često je neizostavna oprema i za grijanje, navodnjavanje, zasjena te klima kontrola.
Sve to do sada smo isporučivali i montirali u našim plastenicima.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite s povjerenjem, čak i ako nemate iskustva, stručni kadar poduzeća Euro brod sa svojim partnerima pomoći će Vama na putu do profesionalnog proizvođača bilo cvijeća bilo povrća.

 

Tunelski plastenici serije Europlast proizvode se u gore navedenim dimanzijama.

Oba se tipa izvode sa ravnim i bočnim stranicama čime se osigurava neometan pristup krajevima plastenika i znatno povećava iskoristivost radne površine.

Na prednjoj, čeonoj, strani plastenika ugrađena su dvokrilna klizna vrata prolaznog otvora širine 2200 mm i visine 2200 mm. Slobodan prolaz između dovratnih stupova omogućuje nesmetan ulaz većine strojeva za obradu tla. Vrata su izrađena iz čeličnih kvadratnih cijevi, obostrano pocinčana, a obložena su prozirnom polikarbonatnom pločom debljine 8 mm.

Prozračivanje unutrašnjosti plastenika vrši se otvaranjem dva neovisna podizna sustava ugrađena na obje bočne stranice. Jednostavnim namatanjem folija do željene visine osigurava se postupno prostrujavanje zraka po cijeloj dužini plastenika. Upravljanje mehanizmima za otvaranje je ručno, preko posebnih zupčastih prijenosnika.

Za pokrivanje plastenika koristi se višeslojna, UV stabilizirana, plastenička folija debljine 180 mikrona. Na zahtjev kupca ugrađuje se i dvostruka krovna folija sa posebnim uređajem za napuhavanje i prijenos zraka uz stalnu kontrolu tlaka u stvorenom međusloju. Ugrađeni presostat isključuje upotrenu bilo kojeg dodatnog nadzora i kontrole rada pumpe za napuhavanje. Ugradnja dvostrukih folija omogućuje znatnu uštedu energije neophodne za zagrijavanje plastenika.

DODATNE MOGUĆNOSTI
Ugradnja jednokrilnih nagibnih čeonih prozora na oba kraja plastenika.
Ugradnja dodatnih ulaznih vrata na drugom kraju plastenika
Ugradnja prozirnih polikarbonatnih ploča debljine 6 mm na oba čela plastenika
Ugradnja elektromotornih pogona za otvaranje bočnih otvora za prozračivanje uz mogućnost potpune automatizacije sustava grijanja i prozračivanja

Naši poslovni partneri: ROVERO SYSTEMS B.V.

 

KONTAKT:


Milan

e-mail: milank@euro-brod.hr

Mob. : 091/4000-262